Primul test în Parlament pentru Guvernul Orban

 -  -  1239


 

 

Parlamentarii se întrunesc, luni, de la ora 14:00, în ședință comună de plen, pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Premierul desemnat, Ludovic Orban, a afirmat că estimează că va obține între 237 și 243 de voturi.

După datele pe care le avem astăzi estimarea noastră este că putem obține între 237 și 243 de voturi. După discuțiile pe care le-am purtat, după analiza prezenței, maia ales în grupurile parlamentare, sunt încrezător, în ciuda boicotului rușinos al PSD, pe care nu îl înțelegem. E un mod urât de a ieși din scenă. În ciuda boicotului am încredere că vom reuși mâine. Nu pot să accept ca PSD să facă evaluarea candidaților pe care i-am propus pentru fiecare fiecare Minister în parte”, a spus Ludovic Orban, duminică, citat de Mediafax.

Premierul desemnat a încheiat săptămâna trecută mai multe acorduri politice cu partidele parlamentare (USR, PMP, ALDE, UDMR ) în vederea susținerii învestirii Guvernului. Totodată, Guvernul Orban va fi susținut și de grupul minorităților naționale.

PSD şi Pro România au anunţat că vor lipsi, dar premierul desemnat Ludovic Orban se declară optimist şi spune că partidul este pregătit să facă faţă şi unor „tertipuri” procedurale de care PSD s-ar putea folosi pentru a amâna votul de învestitură.

Pentru a putea fi învestit sunt necesare cel puțin 233 de voturi, pe care premierul desemnat susține că le are, dar este necesară totodată şi asigurarea cvorumului.

0 notes
364 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *