Ultimele noutati

Prins în flagrant în timp ce fura dintr-un beci, un bărbat din Budacu de Jos a fost arestat preventiv

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din localitatea Budacu de Jos a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, acesta fiind cercetat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Inespectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud pentru infracțiunea de furt.

Potrivit polițiștilor, un bistrițean a sesizat, prin numărul unic de urgențe 112, faptul că i-au fost sustrase bunuri, în valoare de 1.000 de lei, din beciul imobilului în care locuiește. ”La fața locului, polițiștii Biroului de Ordine Publică au prins în flagrant delict un bărbat, de 39 de ani, din localitatea Budacu de Jos, bănuit de comiterea faptei. Asupra bărbatului, polițiștii au găsit mai multe bunuri, reclamate ca fiind sustrase, precum și o replică a unei arme de tip ”airsoft”, care poate fi deținută fără îndeplinirea vreunei proceduri de autorizare sau notificare prealabilă” se arată într-un comunicat al IPJ B-N.

Polițiștii vă recomandă ca, în cazul în care sunteți martor sau victimă a unei infracțiuni să sesizați de îndată cea mai apropiată unitate de Poliție sau să apelați numărul unic de urgență 112.

De asemenea, încercați să reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei.

DACĂ LOCUIŢI LA BLOC:

Montaţi un interfon la intrarea în scară şi utilizaţi-l în mod corect pentru controlul accesului persoanelor în imobil. Asiguraţi dotarea cu încuietori corespunzătoare a uşilor de la subsol, terase sau intrările suplimentare. Instalaţi un sistem de iluminare automat cu detecţia mişcării şi un sistem de supraveghere video. Montaţi o încuietoare de înaltă siguranţă la uşa de acces în locuinţă. Dacă locuiţi la parter sau la etajul 1, grilajele de la fereastră ţin hoţii la distanţă.

DACĂ LOCUIŢI LA CASĂ:

Poliţiştii vă recomandă montarea unor sisteme supraveghere video în exterior, care să înregistreze orice activitate desfăşurată în curtea casei şi a sistemelor de iluminare cu senzori de mişcare. Montaţi gratii la gurile de aerisire şi la ferestrele de la subsol și asiguraţi intrarea în subsolul clădirilor şi uşile anexelor cu încuietori rezistente!

 
Caricatură

Ziar de Bistrita