Prinși băuți sau drogați la volan, mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale în minivacanța prilejuită de Sărbătorile Pascale

 -  -  1087


În perioada 29 aprilie – 3 mai, polițiștii din Bistrița-Năsăud s-au aflat la datorie și au acționat inclusiv pe linie rutieră pentru siguranța participanților la trafic. Oamenii legii au sancționat mai mulți șoferi pe care i-au depistat în timp ce conduceau mașini deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud oferă și câteva exemple de șoferi care nu au respectat prevederile legale în vigoare:

  • La data de 30 aprilie, polițiștii Secției 2 Poliție rurală Prundu Bârgăului, au oprit în trafic un autoturism condus pe Drumul Național 17, în localitatea Josenii Bârgăului, de un tânăr de 22 ani, din Josenii Bârgăului. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată în urma verificărilor s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul. Tânărul a fost transportat la spital iar cu acordul acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă de polițiștii Secției 2 Poliție rurală Prundu Bârgăului, în cadrul unui dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
  • La data de 30 aprilie, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, au fost solicitați de o femeie de 31 de ani, din Sângeorz-Băi, cu privire la producerea un accident rutier cu pagube materiale. S-a constatat că un tânăr de 28 ani, din Maieru, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 17D prin Sângeorz-Băi, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către șoferița de 31 de ani, avariind ambele autoturisme. În urma accidentului rutier nu s-au înregistrat victime omenești, doar pagube materiale. În urma testării cu aparatul alcooltest, s-a constatat faptul că tânărul șofer se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul fiind de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat iar cu acordul acestuia, i-au fost recoltate două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, în cadrul unui dosar penal sub aspectul infracțiunii conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.
  • În prima zi a lunii mai, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița, au oprit în trafic pe raza municipiului, un autoturism condus de un tânăr de  29 ani, din Cociu. Șoferul a fost testat cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanței Methamphetamine. Conducătorului i-au fost recoltate mostre biologice de sânge și urină. De asemenea, susnumitul a fost sancționat conform Legii 55/2020 pentru deplasarea fără justificare după ora 22:00. Cercetările continuă de către polițiștii Biroul Rutier, în cadrul unui dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • La data de 01 mai, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, au oprit în trafic un autoturism care se deplasa pe Drumul Județean 162 prin localitatea Archiud. A fost identificat conducătorul autoturismului, un bărbat de 53 din localitate. În urma verificării autoturismului, s-a constatat faptul că, acesta nu este înmatriculat. Șoferul fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, cercetăriile fiind desfășurate de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița.
  • La aceeași dată, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, au depistat pe Drumul Județean 151 prin localitata Zoreni, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani din Bistrița. În urma verificărilor întreprinse de către polițiști, s-a stabilit faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
  • La 1 mai, polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean, în exercitarea atribuților de serviciu, au oprit pentru control un autoturism condus pe raza orașului. A fost identificat șoferul, un bărbat de 33 de ani din Beclean. În urma verificărilor s-a stabilit că acesta are permsiul de conducere reținut. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările continuă de către polițiști, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autoturism  fără permis de conducere.
  • La data de 2 mai, polițiștii au intervenit la un accident rutier produs pe raza municipiului Bistrița. La locul evenimentului a fost identificat un bărbat de 41 de anidin Vișeu de Sus, jud Maramureș, care în timp ce conducea un autoturism, a părăsit partea carosabilă, rezultând avarierea autovehiculului, fără a rezulta victime. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar cu acordul acestuia i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, cercetările fiind continuate de către polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița.
  • La data de 3 mai, în municipiul Bistrița, polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani din Bistrița. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, ulterior fiind testat cu aparatul DRUG TEST 5000 rezultatul a fost pozitiv în cazul substanței tetrahidrocannabinol (cannabis). Conducătorul auto a fost transportat la spital, iar cu acordul acestuia i-au fost recoltate mostre biologice de sânge și urină. S-a întocmit un dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, cercetările fiind continuate de polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița.
  • La data de 3 mai, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani din Teaca a fost oprit pentru control în localitatea Cociu. În urma verificărilor polițiștilor, s-a constatat că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. S-a întocmit un dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cercetările fiind continuate de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean.
0 notes
212 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *