Prinși în timp ce circulau cu viteză, 15 șoferi au rămas fără permise de conducere

 -  -  1016


Având în vedere faptul că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum sunt două din cele mai frecvente cauze generatoare de accidente rutiere în Bistrița-Năsăud, polițiștii Serviciului Rutier desfășoară în mod constat acțiuni pe drumurile din județ. O acțiune de acest fel a fost organizată și în ultimele 24 de ore, când oamenii legii au acționat cu aparatele radar din dotare.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în urma activităților desfășurate în ultimele 24 de ore, oamenii legii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 13.000 de lei. Ca măsură complementară au reținut în vederea suspendării și 15 permise de conducere, pentru depășirea cu mai mult de 50km/h a vitezei legale.

De asemenea, unul dintre șoferi s-a ales cu dosar penal.

”Ieri, 14 septembrie, în urma verificărilor efectuate, polițiștii Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis. În fapt, la data de 11 septembrie 2021, un echipaj de rutieră a depistat în trafic și înregistrat cu aparatul radar un autoturism care rula pe Drumul Național 17, prin localitatea Podirei, cu viteza de 135 km/h. A fost identificat conducătorul auto ca fiind un tânăr de 26 de ani din Bistrița și a fost sancționat contravențional. Totodată, în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că cel în cauză are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din Romania. Cercetările în acest caz sunt continuate pentru infracțiunea prevăzută la art. 335 din Codul Penal”, arată IPJ Bistrița-Năsăud.

Polițiștii Serviciului Rutier avertizează că astfel de acțiuni vor fi organizate periodic pe drumurile din Bistrița-Năsăud.

0 notes
141 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *