Prioritățile primarului Ioan Turc la început de mandat

 -  -  11190


Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a prezentat câteva dintre prioritățile sale la început de mandat, cea mai importantă dintre acestea fiind modernizarea orașului.

Într-un scurt interviu acordat imediat după depunerea jurământului, noul primar al municipiului Bistrița a afirmat că vine la Primărie cu gândul de a face treabă și de forma o echipă performantă, cu oameni determinaţi, profesioniști și loiali cetăţenilor municipiului Bistriţa.

Potrivit primarului, prioritatea fundamentală a mandatului său va fi modernizarea orașului.

Prioritatea fundamentală este modernizarea oraşului. În primul rând, Primăria trebuie să pună la dispoziţia bistriţenilor servicii de înaltă calitate. În al doilea rând, trebuie să asigure toată logistica din punct de vedere instituţional pentru dezvoltarea economică a municipiului Bistriţa şi pentru lucrările publice care sunt în portofoliul și în sarcina Primăriei Bistrița”, a declarat Ioan Turc.

Acesta a adăugat că o altă prioritate a sa este legată de contextul epidemiologic actual și vizează luarea tuturor măsurilor necesare pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Voi gândi un set de măsuri pentru protejarea populaţiei, în primul rând pentru protejarea copiilor şi a elevilor, pentru că sunt vulnerabili. Primăria are în sarcină creşele, grădiniţele, şcolile, dar ne gândim şi la ceea ce putem face și pentru oamenii activi şi oamenii vârstnici, care sunt și ei foarte vulnerabili”, a mai spus Ioan Turc, care a completat că va lua măsuri și pentru a asigura copiilor tablete în cazul în care se va impune trecerea școlilor în scenariul roșu.

De asemenea, după ce fostul viceprimar Cristian Niculae a afirmat că administrația PSD din Primăria Bistrița a adus fonduri în valoare de 100 de milioane de euro în municipiu și că echipa PSD lasă orașul în plin proces de dezvoltare, noul primar i-a transmis și el un mesaj fostului viceprimar: ”Îi transmit domnului Niculae că Bistrița arată așa cum o vedem toți, iar situația este cea pe care o cunoaștem toți”.

Ioan Turc a mai precizat că va face o analiză amănunțită a situației din Primăria Bistrița.

În urma analizei pe care o voi face în Primărie, audit pe modul în care s-au cheltuit banii, audit pe personal și pe altele, am să îi comunic inclusiv domniei sale care este situația reală, nu cea propagandistică a orașului”, a adăugat sursa citată.

De asemenea, noul primar a afirmat că mai are câteva priorități.

Mă gândesc să reduc drastic numărul de direcţii şi servicii. Am spus-o și în campania electorală, consider că această organigramă foarte stufoasă de direcţii şi servicii nu este conformă cu gabaritul Primăriei municipiului Bistriţa şi nu este de natură să servească interesele comunităţii bistriţene. Nu suntem în Primărie ca să facem business de altă natură, că să facem management public, ori Primăria Bistriţa trebuie să funcţioneze într-o organigramă suplă, iar numărul de direcţii şi servicii va fi foarte restrâns în acest sens”, a adăugat Turc.

Totodată, potrivit primarului, programul de 12 ore va deveni realitate în Primăria Bistrița.

Voi avea o discuție cu cei din Primărie şi voi solicita program pentru serviciile care au interfaţă cu publicul de la ora 7 dimineaţa la ora 7 seara, cu respectarea legislaţiei muncii”, a mai spus edilul.

1 notes
315 views
bookmark icon

One thought on “Prioritățile primarului Ioan Turc la început de mandat

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *