Probleme în județ din cauza ploilor și a vântului: copaci doborâți, acoperișuri afectate, locuințe fără curent electric

În ultimele 24 de ore, județul Bistrița-Năsăud s-a aflat sub incidența mai multor atenționări meteorologice și hidrologice de cod galben și chiar portocaliu.

Ca urmare a acestor atenționări, pe raza județului au fost înregistrate mai multe evenimente produse din cauza ploilor și a vântului puternic.

Astfel, în localitatea Rodna a fost afectat acoperișul unei case și au fost doborâți de vânt trei copaci. De asemenea, în localitatea Feldru a căzut un copac peste firele de energie electrică, ca urmare au fost afectați aproximativ 20 de consumatori electrici. În acest caz a intervenit CLSU Feldru și o echipă Electrica S.A.. Și în localitatea Malin au rămas fără curent electric aproximativ 100 de consumatori, pentru remedierea deficiențelor a intervenit un echipaj din cadrul Electrica. La această oră, echipele Electrica lucrează la remedierea deficiențelor din localitatea Feldru și Malin.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a monitorizat pe toată perioada avertizărilor meteorologice și hidrologice situația operativă din teren de pe raza județului și a alocat resursele necesare înlăturării efectelor.

Reamintim că județul Bistrița-Năsăud se află până vineri dimineața sub avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică.

FOTO: arhivăCaricatură

Ziar de Bistrita