Probleme în mai multe localităţi din Bistrița-Năsăud din cauza ploilor torenţiale

 -  -  1509În mai multe localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost înregistrate probleme din cauza ploilor torenţiale, potrivit informațiilor transmise, sâmbătă seara, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Astfel, potrivit CJSU, ploile au produs inundații în localitățile Beclean, Rusu de Jos, Feldru, Sărata, Buduș și Perișor.

La Beclean, pe o stradă din oraș a fost inundată o curte, un subsol și o bucătărie de vară. La fața locului intervine un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Beclean.

În localitatea Rusu de Jos au fost inundate o curte și un subsol. În zonă intervine un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Beclean.

Totodată, în localitatea Feldru au fost inundate cinci curți și subsoluri, iar în zonă intervine Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Feldru.

Și în localitatea Sărata a fost inundată o curte inundată și intervin pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița.

În localitatea Buduș a fost inundată o curte și un subsol și intervine Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Budacu de Jos, iar în localitatea Perișor un subsol a fost inundat și intervine Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Zagra.

Sâmbătă seară, populaţia din localitățile Năsăud, Beclean, Nimigea, Căianu Mic, Șintereag, Braniștea, Nușeni, Salva, Șieu Odorhei și Chiuza a fost avertizată prin sistemul RO-ALERT despre emiterea unui cod roşu de vreme rea.

De asemenea, județul Bistrița-Năsăud se află sub o avertizare meteorologică cod portocaliu, fiind vizate fenomene precum cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului, vijelii. Avertizarea este valabilă până în această noapte.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița monitorizează situația în permanență.

FOTO: arhivă

0 notes
634 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *