Profesorul BOJOR îi SPARGE fix înainte de alegeri: “Lideri ai PNL BN, cereţi-vă iertare pentru păcatele voastre politice pentru a învinge PSD-ul!”

 -  -  51930


Pe ultima sută de metri a campaniei electorale, Florin Ioan Bojor a lansat o scrisoare deschisă pe care a adresat-o PNL-iștilor. De amintit că Bojor a lansat mai multe “electorale” către USR Bistrița Năsăud, Ionuț Simionca, Dan Ciobănică și Doris Rai prin care i-a rugat să se unească pentru a învinge PSD-ul!

Scrisoare deschisă către liderii PNL BN

“Sunt unul dintre cetăţenii care m-am zbătut pentru realizarea alianţei împotriva PSD-ului la Bistriţa, Alianţa PNL – USR – PLUS. Sunt unul dintre bistriţenii care i-am mustrat public pe candidaţii de figuraţie Ionuţ Simionca (PMP), Dan Ciobănică (PV) şi Doris Rai (independent) pentru că risipesc voturile necesare învingerii categorice a PSD-ului la Bistriţa. Chiar dacă îmi doresc ca PSD-ul să fie învins, totuşi nu vreau ca PNL-ul, motorul principal al Alianţei de la Bistriţa să devină un monstru mai mare decât PSD-ul de care vrem să scăpăm!

Repet de mult timp: să scăpăm mai întâi de PSD, iar dacă PNL nu se reformează, vom lupta şi împotriva lui! Dar schimbarea PNL-ului din Bistriţa-Năsăud nu începe abia după câştigarea alegerilor din 27 septembrie 2020, după cum schimbarea unui mire curvar nu începe după nuntă, ci e nevoie ca mireasa să vadă că a început schimbarea înainte de cununie!

Victoria împotriva PSD-ului (incapabil să se schimbe) are două componente: A. unirea majorităţii împotriva PSD-ului şi B. reformarea PNL-ului!

Am tot aşteptat şi aşteptat ca liderii PNL-ului bistriţean să ne arate gesturi credibile de schimbare, să se vadă că-i mustră conştiinţa pentru adulterul scandalos cu PSD-ul consumat în USL şi în blaturi la nivel local în ultimii ani. Iată-ne ajunşi cu câteva zile înainte de alegeri şi ca simplu cetăţean, sătul de PSD aştept de la liderii PNL-ului din Bistriţa-Năsăud:

1. ca domnul Ioan Turc, preşedintele PNL BN şi candidatul pentru Primăria Bistriţa să-şi ceară iertare public pentru sprijinirea în 2008 a candidatului PSD, primarul actual, domnul Ovidiu Creţu. Sub mâna încăpăţânată şi orgolioasă a acestuia primăria a devenit o hidră cu multe capete care a ruinat oraşul.

ioan turc

Astfel, Ioan Turc să promită că va îndrepta relele făcute de administrația pesedistă, dându-se pe sine însuşi exemplu că va dona la bugetul local, în fiecare lună, jumătate din salariul său de primar. Ar fi un semn de responsabilitate, solidaritate, eficiență și rentabilizare a Primăriei Bistrița.

2. ca domnul Stelian Dolha, candidatul pentru Președinția Consiliului Județean (șef de județ), fost vicepreședinte CJ și fost deputat USL să-şi ceară iertare public pentru anii de cârdăşie cu PSD-ul. Cum recent a fost reprezentant al Guvernului în teritoriu, adică prefect şi se spune că în cazul înfrângerii va reveni pe aceeaşi funcţie, să recunoască adevărul: fără reforma administrativă urgentă, adică, unirea, comasarea majorităţii primăriilor din județ ne paşte falimentul. Apoi, ce soluţie practică propune ca serviciile administraţiei locale să fie cât mai accesibile omului simplu de la ţară?

3. ca domnul deputat Robert Sighiartau, marele absent din politica locală, care acum ne-a impresionat cu poziționarea pe locul 2 pe lista pentru Consiliul Județean BN să ne promită că rămâne consilier județean după alegeri şi că punerea lui pe listă nu e o mascaradă pesedistă. Adică, „să ridice lista, ca apoi să se retragă”. Dacă e o mişcare electorală, chiar credeți că votanții PNL-ului sunt atât de proști ca să nu miroase manevrele astea pesediste? Oare jocuri de astea ar fi făcut Brătienii? Plus că, aştept să-şi ceară iertare pentru ipocrizia de a solicita mărirea alocaţiei copiilor când era în opoziţie şi a se împotrivi unei măriri substanţiale când a ajuns la putere.

4. ca domnii consilieri Sorin Hangan (preşedinte PNL pe Bistriţa) şi Ioan Peteleu (căpetenie în PNL BN) să-şi ceară iertare public pentru anii în care l-au slujit pe Ovidiu Creţu şi au căzut în adulter cu PSD-ul. Să ne spună clar dacă peste 3 luni zboară pe lista de parlamentare pentru a şti dacă ne amăgim sau nu ne amăgim votându-i acum de consilieri locali.

Ştiu că în ultimele 3 luni mi-am făcut duşmani: o parte din USR, PMP-ul domnului Ionut Simionca, PV-ul domnului Dan Dumitru Ciobanica, echipa doamnei Doris Gabriela Rai şi acum liderii PNL-ului bistriţean. Dar mai bine să mă urască şi să mă dispreţuiască toţi, însă să oprim hemoragia migraţiei şi să naştem speranţă bistriţenilor, decât să mă iubească toţi şi să fiu şi eu alături de ei groparul viitorului Bistriţei.

În concluzie, dragi lideri ai PNL-ului, urâţi-mă, dar schimbaţi-vă în ultimul ceas pentru a convinge şi a aduce speranţă bistriţenilor că nu veţi mai cădea în păcatul adulterului politic, al blaturilor şi înţelegerilor mârşave, al mascaradei ieftine, a punerii pe funcţii a tot felul de incompetenţi de care vă leagă vechi prietenii; că veţi merge la cursuri de perfecţionare administrativă şi veţi fi oricând cu demisia pe masă în faţa bistriţenilor dacă nu rezolvaţi cât mai repede problemele oraşului şi ale judeţului.

În 27 septembrie 2020 nu se pune problema numai de a învinge PSD-ul la Bistriţa, ci în primul rând de a convinge bistriţenii că începe un viitor prosper, rugându-i să mai aibă puţină răbdare înainte de a-şi face valiza de plecare la Cluj-Napoca sau în străinătate.”

Prof. Florin I. Bojor

5 notes
1055 views
bookmark icon

5 thoughts on “Profesorul BOJOR îi SPARGE fix înainte de alegeri: “Lideri ai PNL BN, cereţi-vă iertare pentru păcatele voastre politice pentru a învinge PSD-ul!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *