„Profii” PRIND curaj! Miting de protest: joi la Prefectură, ora 14! Organizare de URGENȚĂ a lui Victor Ivan, liderul de sindicat din garda-nouă!

Profesorii au anunțat un NOU protest de Ziua Eroilor! Mitingul va avea loc de la ora 14, în fața Prefecturii și este organizat de Uniunea Județeană a Sindicatelor Libere din Învățământ (UJSLI)

Victor Ivan e NOUL lider de Sindicat, ales după retragerea lui Emil Mocian și omul joacă tare. Protestul a fost organizat urgent, în cursul zilei de miercuri și profesorii au anunțat mobilizare rapidă, pe grupurile de whatts App și Facebook.

La București se negociază ! Guvernul vrea încheierea GREVEI!

La această oră are loc ședința Consiliilor Naționale ale Liderilor FSLI și FSE „Spiru Haret” sunt în ședință și dezbat revendicările solicitate și planul de acțiune. La ședință participă și o delegație guvernamentală, însă fără cei 2 lideri: Ciucă și Ciolacu.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a dispus constituirea unei echipe ministeriale pentru negocierile cu sindicatele din Educaţie, din această echipă făcând parte miniştrii Educaţiei, Muncii, Finanţelor şi Fondurilor Europene.

Prim-ministrul Cicuă a precizat că autorităţile menţin dialogul şi încearcă să identifice soluţii, astfel încât greva personalului din educaţie să înceteze, elevii să se revină ”cât mai curând” la şcoală, iar examenele de final de an să aibă loc conform calendarului stabilit.

La Bistrița, „profii”-s pe BARICADE! Joi, de la 14!

Profesorii din Bistrița vor protesta imediat ce se încheie evenimentele programate în Parcul Eroilor. Parastas, depunere coroane, defilare.

De la ora 14, sindicalișii au anunțat o manifestație pașnică, iar profesorii sunt așteptați cu pancarte în fața instituției și cer majorări salariale.

Cel mai probabil, o delegație va urca la discuții cu prefectul Teofil Cioarbă, omul impus de Radu Moldovan pe această funcție, însă în perspectivă, totul depinde de negocierile de la nivel național.

Sindicatele din învățământ au prins curaj, joacă tare și mențin greva, care mâine intră-n a 4-a zi.

Aproximativ 15.000 de angajați din sistemul de învățământ vor protesta joi, 25 mai, la Guvern, potrivit sindicatelor din Educație.

La protestul de mîine de la Prefectură  sunt așteptați  peste 100  de profesori…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *