Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 -  -  1046


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (14 – 27 iunie), care arată că vremea va fi răcoroasă în prima parte a intervalului analizat, urmând ca apoi să intre într-un proces de încălzire. În ceea ce privește probabilitatea pentru averse, aceasta va fi în continuare ridicată.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”intervalul va debuta cu vreme răcoroasă, cu temperaturi maxime de 17…23 de grade şi minime de 7…11 grade. Apoi, încălzirea vremii va fi semnificativă, determinând înregistrarea de valori diurne, mediat regional, de 24…29 de grade şi nocturne de 10…15 grade. Vremea se va menţine caldă până spre sfârşitul perioadei, cu uşoare variaţii de la o zi la alta. În primele zile şi din nou după data de 21 iunie, în special în cursul după-amiezilor, probabilitatea pentru averse (local mai însemnate cantitativ) va fi ridicată”.

La munte, ”vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, când se vor înregistra valori diurne de 8…16 grade şi nocturne de 2…8 grade. Ulterior, vremea se va încălzi, devenind normală pentru a doua jumătatea a lunii iunie; temperaturile maxime vor fi de 14…22 de grade, iar minimele de 8…14 grade, iar până la sfârşitul perioadei nu sunt estimate variaţii termice semnificative. În special în primele zile ale intervalului, aversele vor fi frecvente şi local însemnate cantitativ, dar probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi în cea de-a doua săptămână”.

0 notes
171 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *