Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 -  -  1037


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (21 iunie – 4 iulie), care arată că vremea va intra într-un proces de încălzire, temperaturile maxime urmând să depășească 30 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel că, de la valori medii de 27…28 de grade, se va ajunge la 33…34 de grade în intervalul 23 – 25 iunie când local va fi caniculă în timpul după-amiezilor. Spre finalul primei săptămâni de prognoză este estimată o scădere a temperaturii aerului, la valori de 30…31 de grade, iar pentru începutul lunii iulie sunt prognozate maxime de 27…29 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel media lor se va situa între 14 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 23 – 27 iunie. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că, în special pe parcursul după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale. Aceste fenomene vor fi pe arii mai restrânse în 23 și 24 iunie”.

La munte, ”vremea va fi relativ răcoroasă în prima zi a intervalului, când se vor înregistra valori diurne în jur de 18 grade şi nocturne de 9…10 grade. Până în 25 iunie se va încălzi, vremea devenind caldă, cu maxime mediate pentru tot spațiul montan de 25…26 de grade și minime de 15…16 grade. Pentru a doua săptămână nu sunt estimate variaţii termice semnificative, tendința fiind de scădere ușoară, astfel maximele vor fi în medie de 21…23 de grade, iar minimele de 12…14 grade. Pe tot parcursul intervalului instabilitatea atmosferică va fi pronunțată și se va manifesta cu precădere în timpul după-amiezilor, prin averse torențiale, grindină și vijelii. Aceste fenomene vor fi pe areale ceva mai restrânse în 23 – 26 iunie”.

0 notes
162 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *