Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 -  -  1025


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (12 – 25 iulie), care arată că vremea va fi călduroasă în primele zile ale intervalului de prognoză, dar apoi se va răcori şi vor exista și perioade cu averse.

Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”vremea va fi călduroasă în primele zile ale intervalului de prognoză, iar temperaturile diurne vor fi cuprinse, în medie, între 31 și 34 de grade, în timp ce minimele nocturne vor fi de 15…17 grade. Ulterior, vremea se va răcori, astfel încât, între 16 și 25 iulie, maximele diurne se vor situa în jurul unei valori medii de 28 de grade, iar temperaturile minime vor fi de 15…16 grade. Ploi pe arii extinse și local mai însemnate cantitativ se vor semnala în intervalul 15 – 20 iulie, apoi doar izolat vor mai fi ploi de scurtă durată”.

La munte, ”în primele zile ale intervalului vremea va deveni caldă, cu o medie a maximelor ce va crește până spre 23…24 de grade (în zilele de 14 și 15 iulie), iar cea a minimelor spre 15…16 grade. Apoi, regimul termic se va menține constant, media valorilor termice diurne se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea a celor nocturne la 12 grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a intervalului, dar mai ales începând cu data de 15 iulie, când pe arii extinse se vor semnala averse, local însemnate cantitativ”.

0 notes
150 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *