Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 -  -  1085


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (8 – 21 noiembrie), care arată că vremea se va răci treptat, temperaturile maxime ajungând la valori sub cele specifice perioadei.

Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”vremea se va răci în intervalul 8 – 11 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scădea de la 12 la 9…10 grade, iar cea a minimelor de la 6 la -3 grade. Între 12 și 15 noiembrie, și temperaturile maxime vor ajunge la valori sub cele normale, cu medii de 7 …8 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi în medie aceleași. A doua săptămână se va caracteriza prin valori termice ușor mai scăzute decât cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 6…7 grade, iar cea a minimelor în jurul a -2 grade. Temporar va ploua în intervalul 7 – 10 noiembrie, când local vor fi și cantități de apă mai însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere în a doua parte a celei de-a doua săptămâni”.

La munte, ”în primele trei zile, valorile termice vor fi în scădere până la o medie a maximelor de 2…4 grade și a minimelor în jurul a -3 grade. Temperaturile maxime vor crește în intervalul 11 – 12 noiembrie, devenind mai ridicate decât normalul termic al acestei perioade pentru această regiune, cu medii ale maximelor de 8…9 grade și minime în jurul pragului de îngheț. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni nu sunt estimate variații mari de la o zi la alta astfel că se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 2…4 grade și ale minimelor de -4…-2 grade, caracterizând în această regiune o vreme mai rece decât în mod normal. Temporar vor fi precipitații moderate cantitativ, ploi, lapovițe și ninsori în intervalul 8 – 10 noiembrie, iar după data de 14 noiembrie, probabilitatea pentru precipitații va fi ceva mai ridicată spre finalul celei de-a doua săptămâni”.

1360830cookie-checkPrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni
0 notes
210 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.