Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 -  -  1213


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru intervalul 29 martie – 11 aprilie, care arată că  vremea se va încălzi treptat în următoarele zile, dar săptămâna viitoare se vor înregistra oscilaţii termice importante. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată.

Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”vremea va fi mai rece decât normal la debutul intervalului, atât ziua, când vor fi în medie 10…13 grade, dar în special noaptea, cu minime negative în mare parte a regiunii; apoi
temperaturile vor fi în creştere, ajungând în data de 2 aprilie la valori peste cele obişnuite perioadei din an, cu maxime de 15…19 grade şi minime de 2…6 grade. Apoi, estimările prognostice indică o alternanţă a zilelor cu vreme caldă (valori la amiază de 15…20 de grade) cu perioade caracterizate de valori mai mici decât cele specifice în prima decadă a lunii aprilie (11…14 grade). Şi regimul termic nocturn va avea oscilaţii, iar mediat regional va fi de 0…5 grade. Până în data de 2 aprilie, regimul pluviometric va fi în general deficitar, doar pe spaţii restrânse urmând a ploua în general slab. Ulterior, probabilitatea pentru ploi temporare va fi mai ridicată şi vor fi perioade în care se pot acumula local cantităţi de apă moderate sau însemnate”.

La munte, ”până în data de 2 aprilie, vremea se va încălzi treptat, astfel că de la valori în general sub cele specifice perioadei la început (ziua -1…4 grade şi noaptea -8…-3 grade) la temperaturi peste cele normale, maxime în medie de 4…10 grade şi minime de -4…2 grade. Ulerior, până la finalul intervalului de referinţă, vor alterna zilele calde, cu temperaturi peste mediile multianuale
cu zile mult mai reci. La începutul intervalului, pe spaţii mici şi trecător vor fi precipitaţii mixte. După data de 2 aprilie, vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată pentru precipitaţii, local moderate sau însemnate cantitativ”.

0 notes
338 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *