Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 -  -  1065


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (6 – 19 decembrie), care arată că în acest interval vor exista variații semnificative de temperatură de la o zi la alta.

Astfel, în Transilvania, ”în prima săptămână de prognoză se vor înregistra variații semnificative de temperatură de la o zi la alta. În primele zile se va răci semnificativ, astfel de la o medie regională de 6 grade în prima zi, se va ajunge la 0 grade pe 8 decembrie, când și minimele termice vor scădea la o medie de -6…-5 grade. După această zi rece, vremea se va încălzi, iar pe parcursul zilelor de 10 și 11 decembrie, temperaturile maxime vor reveni la o medie de 6…7 grade, iar minimele vor tinde spre -1…0 grade. Pentru a doua jumătate a intervalului sunt estimate maxime în medie de 2…4 grade, iar minimele cu o tendință de scădere ușoară de la o zi la alta, vor avea o medie de -4…-2 grade. Vor cădea precipitații moderate cantitativ, în primele zile ale intervalului, dar mai ales în ziua de 7 decembrie. Temporar se vor semnala precipitații și în intervalul 10 – 13 decembrie, iar până spre finalul celei de-a doua decade, probabilitatea de apariție a acestora va fi mai redusă”.

La munte, ”temperatura va fi în scădere treptată în primele zile, astfel că pe 8 decembrie vremea va fi rece pentru această dată, cu o medie pentru întreaga zonă montană de -4 grade și minime de -8…-6 grade. După această zi rece, se va reveni la o medie ușor pozitivă a temperaturilor maxime de 1…2 grade, ce se va menține până în 14 decembrie, iar până spre finalul celei de-a două decade va scădea spre -1…0 grade. O evoluție asemănătoare o vor avea și valorile termice minime, ce vor prezenta o medie de -4…-2 grade în perioada 10 – 14 decembrie, apoi vor scădea ușor până spre -6 grade. Vor cădea precipitații însemnate cantitativ la începutul intervalului (6 și 7 decembrie). Local și temporar, se vor semnala precipitații și în perioada 9 – 13 decembrie, iar cu o probabilitate mai redusă și în restul intervalului”.

1379850cookie-checkPrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni
0 notes
190 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.