Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 -  -  1160


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (5 – 18 aprilie), care arată că vremea va fi, în general, răcoroasă, la început cu valori termice mai scăzute decât în mod normal pentru luna în curs. Precipitaţiile vor fi prezente în cea mai mare parte a ţării pe întreaga perioadă analizată.

Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi mai rece decât în mod normal, chiar deosebit
de rece în intervalul 7 – 9 aprilie, când vor fi medii ale maximelor diurne de 4…6 grade şi ale minimelor nocturne de -5…-3 grade, dar mai apropiată de regimul termic normal al perioadei în intervalul 10 – 12 aprilie, când mediile temperaturilor maxime vor fi de 12…14 grade, iar ale temperaturilor minime în jurul a 0 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, nu sunt estimate oscilaţii termice importante, vremea fiind în general răcoroasă și astfel se vor înregistra, în medie, maxime de 11..13 grade și minime de 1…3 grade. În intervalele 6-7 aprilie și 13-14 aprilie va fi ridicată probabilitatea pentru ploi izolat mai însemnate cantitativ, trecător fiind posibile și descărcările electrice, iar în celelalte zile ale intervalului celor două săptămâni, temporar vor fi precipitații în general slabe”.

La munte, ”în prima parte a săptămânii, vremea se va răci astfel că de la medii ale temperaturilor maxime de 2…4 grade şi ale minimelor în jurul a -5 grade, valorile termice vor ajunge în intervalul 7-9 aprilie cu mult mai scăzute decât normalul primei decade ale lunii aprilie, respectiv -5…-2 grade, în medie, la amiază şi -10…-8 grade, noaptea. În următorul interval, 10-18 aprilie, se estimează puține variații ale regimului termic, care se va situa sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 2…5 grade și a celor minime de -4…-2 grade. Temporar vor fi precipitații slabe și local moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, cu probabilitate mai mare de apariție în intervalul 6-9 aprilie și după data de 12 aprilie”.

0 notes
285 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *