Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 -  -  2


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (4 – 17 aprilie), care arată că regimul termic va fi oscilant.

Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”în perioada 4 – 9 aprilie, temperaturile maxime vor fi în creștere de la 5 grade în prima zi spre medii în jurul a 19 grade în ultima. Ulterior, vremea se va răci, astfel încât media regională a maximelor în zilele de 10 și 11 aprilie va fi de 13…15 grade. În intervalul 12 – 14 aprilie, temperatura aerului va fi în creștere și se vor înregistra maxime cuprinse între 22 și 25 de grade, în medie regională. Din 15 aprilie, vremea se va răci din nou, spre medii ale maximelor de 16 grade. Media minimelor va crește de la -6…-4 grade, în 4 și 5 aprilie, spre 4..5 grade în data de 10 aprilie. În următoarele două zile, temperatura aerului va scădea (minime de 1…2 grade), apoi va crește (minime de 5…6 grade), iar în perioada 15 – 18 aprilie mediile minimelor vor scădea treptat (valori minime în jurul a 4 grade). Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 7 – 11 aprilie, respectiv 14 – 17 aprilie”.

La munte, ”în intervalul 4 – 9 aprilie tendința maximelor va fi de creștere treptată de la medii în jurul a -2
grade în prima zi spre 10 grade în ultima. În zilele de 10 și 11 aprilie maximele vor scădea spre medii în jurul a 8 grade, apoi vor crește din nou spre 14 grade în ziua de 14 aprilie. Ulterior acestei date, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor va coborî spre 8 grade. Temperaturile minime vor varia pe tot parcursul intervalului, astfel încât vor fi cuprinse între -10 și 6 grade, cu cele mai coborâte valori în primele nopți. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 7-11 aprilie, respectiv 14 – 17 aprilie”.

2 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.