Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 -  - 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (25 aprilie – 8 mai), care arată că regimul termic va oscila în perioada următoare şi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mare.

Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”în primele zile ale intervalului, media regională a maximelor va fi de 17…18 grade. Din 27 aprilie, media maximelor va scădea spre 13 grade, apoi vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât în intervalul 29 aprilie – 08 mai, maximele vor fi cuprinse între 14 și 17 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra în zilele de 29 și 30 aprilie. Media minimelor va scădea de la 8 grade în 25 aprilie, până la valori în jurul a 4 grade în 27 aprilie, apoi va crește ușor spre 6 grade în 28 aprilie. Ulterior datei de 28 aprilie, variațiile minimelor vor fi nesemnificative, astfel încât media regională a intervalului 28 aprilie – 08 mai va fi de 5…6 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 25 aprilie- 29 aprilie, apoi din nou în intervalul 03-08 mai”.

La munte, ”în intervalul 25 – 27 aprilie media valorilor diurne va fi de 9…10 de grade, apoi temperatura
aerului va scădea până spre 6 grade în zilele de 28 și 29 aprilie. Ulterior vremea se va încălzi, urmând a se înregistra în medie 8 grade în intervalul 01-04 mai. După data de 04 mai și până la sfârșitul intervalului, media regională a maximelor va fi de 9…10 grade. Media minimelor va scădea de la 4 grade în data de 25 aprilie, până la valori în jurul valorii de 0 grade în data de 02 mai, apoi va crește ușor până la sfârșitul intervalului spre valori în jurul a 2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului”.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.