Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 -  -  1099


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (12 – 25 aprilie), care arată că vremea se va răci treptat, valorile termice fiind mult mai scăzute decât cele normale în a doua decadă a lunii aprilie.

Prognoza de specialitate a meteorologilor arată că, în Transilvania, ”în intervalul 12 – 15 aprilie, vremea se va răci treptat, așa încât valorile termice vor ajunge mult mai scăzute decât cele normale în a doua decadă a lunii aprilie, cu medii ale maximelor de 6…7 grade şi ale minimelor de -1…0 grade. Încălzirea vremii din 16 – 19 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 14…15 grade şi ale temperaturilor minime de 1…2 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, nu sunt estimate oscilaţii termice importante pe fondul răcoros al vremii, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 13…15 grade și minime de 2…3 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză, probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată”.

La munte, ”în primele două zile se vor înregistra temperaturi maxime medii de 9…10 grade, apoi vremea se va răci accentuat. Astfel, în perioada 14 – 16 aprilie, temperaturile diurne se vor situa în medie între 0 și 2 grade, valori cu mult sub cele normale. Începând cu data de 17 aprilie, tendința temperaturilor va fi de creștere ușoară și treptată, media maximelor urmând să atingă valori în jurul a 6 grade la finalul celei de-a doua săptămâni. Minimele termice nu vor avea variații semnificativ și vor fi preponderent negative, cuprinse în medie între -4 și 0 grade. Temporar vor fi precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului, mai ales sub formă de ploaie, exceptând intervalul 13 – 16 aprilie, când vor fi în general moderate cantitativ și predominant sub formă de ninsoare”.

0 notes
224 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *