Din Bistrita

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 -  - 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (27 iunie – 10 iulie), care arată că vremea va deveni local caniculară în prima săptămână a intervalului, dar ulterior valorile termice vor scădea treptat.

Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”până spre finalul primei săptămâni vremea se va încălzi, iar din data de 29 iunie va deveni local caniculară, cu o medie a maximelor termice pe întreaga regiune de 34…35 de grade. Va crește și media minimelor termice, ce se va situa între 13 și 16 grade. În zilele care vor urma valorile termice vor scădea treptat, iar la finalul intervalului de prognoză maximele vor ajunge în medie să se situeze în jurul a 26 de grade, iar media minimelor va avea valori între 12 și 14 grade. Vor fi averse în fiecare zi, până la finalul lunii iunie, pe suprafețe mici, apoi pe arii mai extinse.

La munte, ”vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată. În general, media maximelor termice va avea valori între 19 și 23 de grade, iar a minimelor între 11 și 13 grade. Vor fi averse în fiecare zi, pe arii mai extinse după data de 1 iulie”.

70 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.