Eveniment

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 -  - 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (1 – 14 august), care arată că vremea va intra într-un proces treptat de încălzire, posibile averse fiind posibile din nou după data de 7 august.

Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”în prima săptămână a intervalului, vremea va fi într-un proces de încălzire treptată, devenind călduroasă în vestul şi sud-vestul regiunii, cu medii ale temperaturii maxime în creştere de la 25…29 de grade spre 29…34 grade; primele nopţi vor fi relativ răcoroase, în special în depresiuni (minime de 9…14 grade), apoi şi valorile nocturne vor mai creşte. În a doua săptămână de prognoză, valorile termice vor fi în uşoară scădere, cu temperaturi în jurul celor climatologic specifice – mediat regional cele diurne vor fi de 27…30 de grade, iar cele nocturne de 11…16 grade. În prima parte a perioadei de referinţă doar izolat vor fi posibile ploi slabe, însă din 7- 8 august va creşte probabilitatea pentru averse locale, dar şi pentru celelalte manifestări de instabilitate atmosferică”.

La munte, ”valorile termice vor fi în creştere treptată pe parcursul primei săptămâni, de la medii ale
maximelor de 14…22 de grade spre 18…28 de grade şi ale minimelor de la 6…12 grade la început până la 9…16 grade în jurul datei de 7 august. Ulterior se estimează o răcorire a vremii, dar cu temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei. La începutul intervalului de referinţă, vor fi posibile izolat ploi slabe, însă din data de 7 august probabilitatea pentru averse va fi ridicată”.

104 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.