Social

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 -  - 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (5 – 18 septembrie), care arată că regimul termic va fi unul normal, în jurul mediilor climatologice ale perioadei. Precipitaţii mai consistente sunt preconizate să apară după data de 8 septembrie. 

Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”intervalul de prognoză va debuta cu o vreme răcoroasă, cu o medie a maximelor de 20…22 de grade și a minimelor în jurul a 11 grade. În perioada 8 – 11 septembrie, vremea se va încălzi, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 23…24 de grade, iar cele nocturne la medii de 12…14 grade. Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 21…22 de grade și ale minimelor în jurul a 10 grade. În perioada 9 – 12 septembrie, probabilitatea pentru averse, izolat însemnate cantitativ și asociate cu manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată între 8 şi 11 septembrie, dar ploi slabe, local și temporar, vor fi posibile și în restul intervalului de referință”.

La munte, ”vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la începutul intervalului (5-7 septembrie), când media maximelor va fi de 13…14 grade, iar cea a minimelor în jurul valorii de 6 grade, dar în perioada 8-11 septembrie valorile termice vor crește ușor, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 17…18 grade, iar cele nocturne la medii de 9…10 grade. Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor în jurul a 14 grade și ale minimelor de 5…6 grade. Local și temporar vor fi ploi pe tot parcursul intervalului de referință, dar în jurul datei de 6 septembrie și în perioada 9-12 septembrie vor fi averse mai frecvente, local însemnate cantitativ, asociate și cu manifestări de instabilitate atmosferică”.

 

167 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.