Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 -  -  1145


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (19 aprilie – 2 mai), care arată că regimul termic va continua să fie oscilant, iar probabilitatea de apariție a precipitaţiilor va fi ridicată spre finalul lunii aprilie – începutul lunii mai.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”valorile termice diurne vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta, astfel că, în 22 aprilie, se va ajunge la o medie a acestora de 16 – 17 grade. Spre finalul săptămânii, este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, care la nivelul regiunii vor înregistra o medie de 18 – 20 de grade. În ceea ce priveşte evoluţia temperaturilor minime, până în 26 aprilie media acestora se va situa în jur de 3 grade, cu o probabilitate destul de ridicată de fi mai scăzute în jurul datei de 25 aprilie. Pentru sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 5 – 7 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză, sunt prognozate ploi locale, probabilitatea de apariţie a acestora fiind mai ridicată în prima săptămână, în 27 şi 28 aprilie şi spre începutul lunii mai”.

La munte, ”până pe data de 26 aprilie, vremea se va menţine relativ rece, cu valori termice diurne pentru întreaga zonă, ce vor oscila între 4 şi 7 grade, respectiv minime preponderent negative, în general cuprinse între -4 şi zero grade. Spre sfârşitul intervalului de prognoză, se va încălzi treptat, media maximelor urmând să atingă 10 – 12 grade, iar minimele termice vor înregistra o medie de 2 – 4 grade. Temporar, vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, sub formă de ploaie, în timp ce în zona înaltă vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare”.

0 notes
270 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *