Social

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 -  - 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (12 – 25 septembrie), care arată că vremea va fi capricioasă în acest interval, cu perioade în care valorile termice maxime vor ajunge chiar şi la 25 de grade Celsius, dar şi intervale în care temperaturile nu vor mai depăşi 20 de grade şi va ploua.

Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”intervalul va debuta cu o medie regională a temperaturilor maxime de 18…19 grade și de 6…8 grade pentru cele minime, caracterizând o vreme răcoroasă. În perioada 14 – 16 septembrie vremea se va încălzi, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 24…25 de grade, iar cele nocturne la medii de 12…14 grade. Ulterior, răcirea vremii va fi treptată, dar semnificativă, astfel că media maximelor va scădea la 14 grade, iar a celor minime la 3…4 grade. Spre finalul intervalului se va încălzi din nou, până spre maxime termice în jurul a 20 degrade și minime de 6…8 grade. Probabilitatea pentru averse, izolat însemnate cantitativ, va fi ridicată între 15 şi 18 septembrie. Ploi slabe se vor semnala local și temporar și în restul intervalului”.

La munte, ”vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la începutul intervalului (12 și 13 septembrie), când media maximelor va fi în jurul valorii de 10 grade, iar cea a minimelor de 3…4 grade. În perioada 14-16 septembrie încălzirea vremii va fi semnificativă, astfel că media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va fi de 17…18 grade, iar a celor minime de 8…10 grade. Din 17 septembrie valorile termice vor fi tot mai scăzute de la o zi la alta, urmând să se atingă maxime de numai 6 grade și minime în jur de 0 grade. Spre finalul celor două săptămâni, temperatura va mai crește ușor, la maxime în jurul a 10…12 grade și minime de 2…4 grade. Local și temporar vor fi ploi pe tot parcursul intervalului de referință. Probabilitatea pentru
ploi pe arii mai extinse și cantități de apă însemnate va fi mai ridicată în perioada 15 – 18 septembrie”.

 

213 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.