Social

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 -  - 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (10 – 23 octombrie), care arată că temperaturile maxime vor atinge valori de 20 de grade Celsius în cea de-a doua parte a intervalului de prognoză.

Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”în prima săptămână, valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile multianuale, respectiv valori în medie de 16 … 18 grade, iar nopțile vor fi relativ calde pentru această perioadă, cu o medie regională, în general peste 8 … 9 grade. Începând din 16 octombrie, vremea va intra într-un proces de încălzire și va deveni caldă pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime ce va ajunge la 20 … 22 de grade, iar minimele vor fi de 5…7 grade. Local și temporar se vor semnala ploi slabe în perioada 12 – 14 octombrie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile ploi slabe”. 

La munte, ”vremea va fi normală din punct de vedere termic în prima săptămână, cu o medie a maximelor de 8…10 grade, apoi se va încălzi în toată zona, iar până spre finalul perioadei de anticipație, media maximelor se va situa în jurul a 14 grade. Temperaturile minime vor avea aproximativ aceeași evoluție, respectiv o medie a acestora mai scăzută în prima săptămână la valori de 2…4 grade, urmată de o creștere, spre 6…7 grade în a doua săptămână. Local și temporar va ploua în perioada 12 – 14 octombrie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile ploi slabe, cel mai probabil spre finalul acestuia”.

268 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.