Social

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 -  - 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (24 octombrie – 6 noiembrie), care arată că vremea va fi, în general, caldă în aproape toate regiunile, în timp ce ploile vor fi în mare parte slabe cantitativ şi se vor semnala pe arii restrânse. 

Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”până la finalul lunii octombrie, vremea va fi caldă, cu medii ale maximelor termice de 18 – 20 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 24 şi 25 octombrie. O vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit se estimează şi pentru cea de-a doua săptămână, când media valorilor termice diurne va fi cuprinsă între 12 şi 16 grade, cu o posibilă răcire în perioada 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante şi se vor situa în medie între 2 şi 5 grade, cu excepţia nopţilor din perioada 25-27 octombrie, când vor fi mai ridicate, spre medii de 6 – 10 grade. Local, ploi slabe se vor semnala în zilele de 25 şi 26 octombrie, dar pe arii restrânse cu o probabilitate mai mare şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni”.

La munte, ”valorile termice diurne se vor situa peste normalul perioadei, mai ales în prima săptămână şi la începutul celei de-a doua, când va fi mult mai cald decât în mod obişnuit cu o medie a maximelor cuprinsă între 10 şi 14 grade. Ulterior, după data de 2 noiembrie este posibilă o răcire, media urmând să scadă spre 6 – 8 grade. Temperaturile nocturne vor fi, în general, constante şi se vor situa în medie între 0 şi 4 grade şi doar în nopţile de 25 şi 26 octombrie valorile vor fi mai ridicate, cu medii de 6 – 8 grade. Local şi temporar, va ploua în general slab cantitativ în zilele de 25 şi 26 octombrie, dar pe arii restrânse şi în cea de-a doua săptămână”.

157 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.