FOTO: Cornel Ciocan

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (21 noiembrie – 4 decembrie), care arată că vremea va deveni caldă pentru data din calendar până la jumătatea acestei săptămâni, cu temperaturi care pot ajunge şi la 12 grade, însă probabilitatea de ploi se menţine ridicată. 

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”în prima parte a săptămânii, tendința va fi de creștere treptată a valorilor termice diurne, de la o medie de 6 grade în prima zi, până la 11…12 grade în ziua de 23 noiembrie. După această zi caldă, se va răci. Astfel la finalul lunii noiembrie sunt estimate maxime în medie de 6…7grade, iar la începutul lunii decembrie de 3…4 grade. Temperaturile minime vor avea variații în primele zile din interval, cu medii ce vor crește de la -1 grad în prima noapte, până spre 3…4 grade în perioada 23-25 noiembrie. După 26 noiembrie sunt estimate minime care la nivelul regiunii vor avea o medie de -2…0 grade. Până în 28 noiembrie, probabilitatea de a avea intervale cu precipitații se va menține ridicată. Precipitații vor fi posibile și la începutul lunii decembrie, probabilitatea de apariție a acestora fiind în creștere”.

La munte, ”de la valori termice diurne în medie de 0 grade în prima zi, se va încălzi ușor până la 5…6 grade în 23 noiembrie, iar ulterior se va reveni la o medie pentru întreaga zonă în jur de 0 grade. Valorile termice nocturne vor avea variații semnificative în primele zile, astfel în prima noapte se va înregistra o medie de -4 grade, iar în 23 și 24 noiembrie va fi de 0 grade, apoi sunt estimate minime de -5…-4 grade. Probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului de prognoză”.