Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 -  -  1065


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (3 – 16 mai), care arată că valorile termice vor varia de la o zi la alta în majoritatea regiunilor ţării. Săptămâna viitoare, valorile termice vor ajunge şi la 26 de grade.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză vor fi alternanţe termice de la o zi la alta, iar maximele temperaturii aerului se vor situa, în general, între 16 şi 21 de grade, în timp ce minimele nocturne vor avea valori medii între 2 şi 9 grade. Ulterior, vremea se va încălzi, iar valorile diurne vor creşte de la 23 de grade pe 10 mai, până la 26 de grade pe 12 mai, apoi vor scădea din nou, spre 21 de grade la finalul celei de a doua săptămâni. Regimul termic nocturn între 10 şi 16 mai va fi relativ constant şi se va caracteriza prin temperaturi medii cuprinse între 6 şi 8 grade”.

Ploi slabe şi pe arii restrânse se vor semnala cu o probabilitate mai mare în intervalele 5 – 8 mai şi 13 – 16 mai.

La munte, ”vremea va fi mai rece decât în mod normal la începutul intervalului, când vor fi temperaturi maxime medii cuprinse între 4 şi 14 grade şi minime medii cuprinse între -5 şi 5 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat şi vor fi maxime medii de 10-20 de grade şi minime ce se vor încadra între 0 şi 10 grade. Temporar, vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă, cu cea mai mare probabilitate în perioadele 5-8 mai şi 11-15 mai. Probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi foarte redusă şi în special la altitudini de peste 2.000 de metri”.

0 notes
190 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *