Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 -  -  1136


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (10 – 23 mai), care arată că vremea a intrat într-un proces de încălzire, dar vor mai exista scurte intervale în care valorile termice vor fi mai scăzute pe timpul nopţilor. De asemenea, precipitaţii sub formă de ploaie s-ar putea semnala după data de 12 mai.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”intervalul de prognoză va debuta cu o vreme caldă, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va fi de 22 – 23 de grade în primele trei zile ale săptămânii. Pe 13 mai vremea se va răcori, media maximelor va fi de 17 grade, după care se va încălzi treptat şi, în intervalul 15 – 23 mai, se vor înregistra valori termice diurne cuprinse, în general, între 21 şi 23 de grade. Temperaturile nocturne vor fi în creştere la începutul intervalului, de la două grade în prima noapte, spre 6 – 8 grade între 12 şi 15 mai, iar în intervalul 16 – 23 mai se vor înregistra minime nocturne de 8 – 10 grade”.

Începând cu data de 12 mai se vor semnala ploi în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar pe 12 şi 13 mai, precum şi între 17 şi 20 mai, acestea pot fi pe arii mai extinse şi mai importante cantitativ.

La munte, ”intervalul va debuta cu temperaturi diurne în creştere, până la valori medii de 15 grade. În intervalul 11 – 13 mai, temperaturile maxime vor marca o scădere, spre 9 – 10 grade, în medie. După data de 14 mai, valorile maxime vor creşte şi, până la sfârşitul intervalului, deşi vor mai fi uşoare variaţii, media acestora se va menţine la 13 – 15 grade. Temperaturile minime vor avea variaţii pe parcursul celor două săptămâni, iar media acestora se va situa între 3 şi 7 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în intervalul 16 – 19 mai. Probabilitatea pentru averse, posibil însemnate cantitativ, se va menţine ridicată după data de 12 mai. Pe crestele montane înalte vor mai fi posibile precipitaţii mixte”.

0 notes
261 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *