FOTO: Cornel Ciocan

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (29 mai – 11 iunie), care arată că valorile termice vor crește treptat în acest interval, probabilitatea pentru averse fiind mai mare în perioada 4 – 11 iunie.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”în perioada 29 mai – 2 iunie, se estimează că valorile diurne vor crește treptat, de la 23 de grade, în medie, spre 25…26 de grade în zilele de 1 și 2 iunie. Ulterior zilei de 2 iunie, vremea se va răcori, urmând a se înregistra în medie 23 de grade, pentru ca după 7 iunie o ușoară încălzire a vremii să determine temperaturi maxime spre 24…25 de grade, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele nu vor varia semnificativ pe parcursul intervalului de prognoză, astfel că sunt estimate a se înregistra valori medii de 10…12 grade, cele mai mici temperaturi urmând a se înregistra în primele două nopți. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în perioada 4 – 11 iunie”.

La munte, ”valorile termice estimate pe parcursul celor două săptămâni vor fi apropiate de normele climatologice, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 13…15 grade și minime de 6…8 grade. Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor și ale serilor”.

Check Also

Mitropolitul Andrei a sfințit capela din Șieu-Odorhei

Joi, 21 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.