Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 -  -  1164


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (17 – 30 mai), care arată că vremea rămâne oscilantă în majoritatea regiunilor, probabilitatea pentru ploi fiind ridicată în majoritatea zilelor.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”în prima parte a intervalului de prognoză, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an, astfel că, în medie, temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 20 de grade, iar minimele între 4 şi 9 grade. Începând din data de 24 mai, valorile termice vor fi în creştere treptată şi se vor situa în jurul celor caracteristice ultimei decade a lunii mai, respectiv 20 – 24 de grade, pe timpul zilei, şi de 7 – 11 grade noaptea, mediat regional. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în majoritatea zilelor; vor fi mai ales manifestări de instabilitate atmosferică, iar local se pot înregistra – în intervale scurte de timp sau prin cumulare – cantităţi de apă mai însemnate”.

La munte, ”până la finalul primei săptămâni de prognoză, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an, cu medii ale temperaturilor maxime de 6 – 12 grade şi ale minimelor de 0 – 6 grade, cu valori uşor negative la altitudini mari. Încălzirea vremii estimată după data de 23 mai va determina valori termice apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii mai: 8 – 16 grade cele diurne şi 2 – 8 grade cele nocturne. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, dar în special în prima săptămână când instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se vor înregistra local cantităţi de apă însemnate. În primele zile, la altitudini în general de peste 1.800 de metri, vor fi şi averse de lapoviţă sau ninsoare”.

0 notes
289 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *