FOTO: Cornel Ciocan

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (10 – 23 iulie).

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”vor fi fluctuații termice de-a lungul intervalului de referință. Astfel, în 12 și 13 iulie media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 29 de grade, apoi va crește până în 14 iulie spre valori de 31…33 de grade, ulterior va scădea spre 29…30 de grade, iar va crește, în perioada 17-19 iulie, până la medii de 33…34 de grade, după care până la sfârșitul perioadei acestea vor coborî la o medie de 29…30 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 14 și 17 grade. Vor fi perioade cu averse slabe în 11 și 12 iulie și în perioada 19-23 iulie, iar în 14 și 15 iulie se vor semnala fenomene specifice instabilității atmosferice local mai intense și posibil cantități de apă mai însemnate“.

La munte, ”vremea va fi caldă în cea mai mare parte a intervalului, astfel media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 20 și 24 de grade, în timp ce valorile termice nocturne vor oscila la medii de 10…15 grade. Vor fi perioade cu averse slabe în mare parte din interval, iar în 14 și 15 iulie se vor semnala fenomene specifice instabilității atmosferice, local mai intense și implicit cantități mai însemnate de apă”.

Check Also

Ce lucrări se efectuează în această săptămână în Bistrița

Direcția de Infrastructură şi Servicii din cadrul Primăriei municipiului Bistrița a publicat lista privind intervențiile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.