FOTO: Cornel Ciocan

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (intervalul 25 septembrie – 8 octombrie).

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”până în data de 1 octombrie, vremea se va menține mult mai caldă decât normalul perioadei, cu precădere în primele zile, când abaterile față de mediile multianuale vor fi semnificative (de până la 6…8 grade). Mediat regional, temperaturile maxime vor fi de 23…27 de grade, iar cele minime de 8…13 grade, cu valori mai mici, apropiate de normele perioadei, în unele nopți în depresiunile din estul regiunii. Ulterior, este estimată o răcorire a vremii, astfel că pot fi perioade cu temperaturi în jurul celor climatologic specifice (18…21 de grade ziua și 5…9 grade noaptea, mediat regional), însă cu probabilitate mare valorile termice vor fi în general ușor peste norme. În prima săptămână deficitul pluviometric va fi semnificativ (nu vor fi condiții de ploaie). După data de 1 octombrie estimările indică posibilitatea ca în unele zile să plouă local”.

La munte, ”în cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere în prima săptămână, valorile termice, mai ales cele diurne, se vor menține mult mai ridicate decât cele climatologic specifice, îndeosebi la altitudini de sub 1400 m, iar pe crestele cele mai înalte, dar și în depresiuni temperaturile nocturne vor fi mai apropiate de normele datei. Astfel, în medie, temperaturile maxime vor fi de 12…20 de grade, iar minimele de 5…10 grade. O vreme mai răcoroasă, cu valori spre cele obișnuite în această perioadă din an, este estimată pentru primele zile de octombrie. Deficitul pluviometric va fi semnificativ în prima săptămână când ploile aproape vor lipsi. După data de 1octombrie estimările indică pentru unele zile o probabilitate mai ridicată pentru ploi locale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *