FOTO: Cornel Ciocan

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (intervalul 9 – 22 octombrie).

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”până în data de 14 octombrie, vremea se va încălzi, astfel că maximele termice vor ajunge, în medie, până la 24 … 25 de grade și se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei. Media minimelor va avea alternanțe în primele nopți, când se va situa între 2 și 5 grade, apoi va crește treptat până în data de 17 octombrie, până la 7…9 grade. Vremea se va răcori ulterior, astfel că până la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va oscila între 14 și 16 grade, iar a minimelor între 2 și 4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la începutul intervalului și după data de 16 octombrie”.

La munte, ”vremea va fi rece în primele 3 zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 6…8 grade și minime în jurul a 0 grade. Încălzirea va fi semnificativă în perioada 12 – 15 octombrie, când media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va urca la 16…17 grade, iar de asemenea și în privința minimelor se va ajunge la o medie de 7…8 grade. Spre sfârșitul celei de-a doua decade valorile termice diurne vor scădea la o medie de 8…10 grade, iar minimele se vor apropia din nou de 0 grade. Temporar vor fi precipitații slabe în 9 și 10 octombrie, iar cu o probabilitate în creștere și după 17 octombrie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *