Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii august

 -  -  1044


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (2 – 15 august), care arată că în acest interval căldura se mai domolește, temperaturile urmând să fie mai scăzute față de perioada anterioară. Instabilitatea atmosferică se va manifesta pe arii restrânse atât la jumătatea acestei săptămâni, cât şi la începutul săptămânii viitoare.

Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”din data de 3 august, temperaturile vor fi semnificativ mai scăzute faţă de perioada anterioară (cu maxime de 26…31 de grade, mediat regional), iar zilele de 6 şi 7 august vor fi caracterizate de o vreme local chiar răcoroasă, cu o medie a valorilor diurne de 23…26 de grade. În acest interval, temperaturile nocturne se vor situa în marea lor majoritate între 12 şi 16 grade. Zilele de 8, 9 şi 10 august vor fi caracterizate de o vreme mai călduroasă, local cu valori diurne de peste 30 de grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului, este estimat un regim termic în limite normale pentru a doua decadă a lunii august. În zilele de 5 şi 6 august ploile vor fi frecvente şi posibil însemnate cantitativ, iar în restul perioadei de referinţă se vor semnala local fenomene asociate instabilităţii atmosferice, cu probabilitate mai mare în 2 şi 3 august şi după data de 11 august”.

La munte, ”din data de 3 august, scăderea temperaturii aerului se va resimţi în toată zona montană, vremea menţinându-se totuşi normal de caldă pentru prima jumătate a lunii august în majoritatea zilelor, cu maxime de 20…26 de grade şi minime de 11…17 grade, cu valori mai mici la altitudini de peste 1600 m. O vreme mai răcoroasă va fi în perioada 6 – 7 august. Aversele de ploaie vor fi mai frecvente şi pe alocuri mai însemnate cantitativ în perioada 5 – 7 august, iar în celelalte zile fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala local şi temporar”.

0 notes
169 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *