Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii septembrie

 -  -  1123


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (30 august – 12 septembrie), care arată că vremea va fi rece la începutul intervalului de prognoză, ulterior temperaturile fiind uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade.

Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”vremea va fi relativ rece în perioada 1 – 4 septembrie, când media regională a maximelor termice va fi de 18…21 de grade, iar a minimelor de 7…10 grade, cu valori chiar mai mici în depresiuni. În restul intervalului, mai ales în orele amiezilor, temperaturile vor fi apropiate şi local uşor mai ridicate decât cele climatologic specifice, respectiv 21…25 de grade cele maxime şi 8….14 grade cele minime. În perioada 31 august – 1 septembrie va ploua pe arii relativ extinse, în general moderat cantitativ, iar probabilitatea de ploaie va creşte din nou după data de 6 septembrie”.

La munte, ”vremea va fi uşor mai rece decât normal în perioada 1-3 septembrie, când vor fi, în medie, temperaturi maxime de 6…16 grade şi minime de 3…8 grade, cu valori negative la peste 1700 m altitudine. În celelalte zile, posibil până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză,
regimul termic va fi apropiat sau chiar peste cel climatologic specific perioadei din an, cu 15…22 de grade ziua şi 7…13 grade noaptea, cu temperaturi mai scăzute la altitudini mari. Aversele vor fi frecvente în perioada 31 august – 2 septembrie (local mai însemnate cantitativ în 1 septembrie), iar probabilitatea de ploaie va fi din nou mai ridicată între 6 şi 8 septembrie. În restul zilelor din interval va ploua pe arii mai restrânse şi în general slab”
.

0 notes
248 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *