Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea la începutul lunii august

 -  -  1009


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (26 iulie – 8 august), care arată că vremea va fi caniculară în prima parte a intervalului, dar după data de 1 august este prognozată o scădere treptată a temperaturilor.

Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”vremea se va încălzi, astfel că, în intervalul 27 – 31 iulie local va fi caniculă, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 34 de grade și minime în creștere de la 14…15 grade în prima zi, până la o medie de 17…18 grade. După 1 august este prognozată o scădere treptată a temperaturii aerului, până la valori maxime de 29…30 de grade și minime ce vor reveni la o medie de 14 grade. Averse sunt prognozate în a doua jumătate a intervalului, dar pe arii mai extinse în perioada 1 – 4 august, când vor fi și cantități de apă mai însemnate. Până atunci instabilitatea se va manifesta pe alocuri în timpul după-amiezelor, în special în zonele submontane”.

La munte, ”prima săptămână va fi caracterizată de o vreme caldă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa între 24 și 26 de grade, iar cea a minimelor în creștere de la 12 grade, până spre 15…16 grade. Ulterior, se va mai răcori, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre medii de 10…12 grade. Până pe 31 iulie, averse, pe arii în general restrânse, vor apărea mai ales în cursul după- amiezelor. Începând cu 1 august și până la finalul intervalului de prognoză, vremea va deveni instabilă și vor fi perioade cu manifestări specifice acesteia, implicit averse local însemnate cantitativ”.

0 notes
134 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *