Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea la începutul lunii decembrie

 -  -  21019


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (22 noiembrie – 5 decembrie), care arată că temperaturile diurne vor fi în scădere începând cu data de 30 noiembrie, la finalul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie fiind posibile și precipitații mixte (lapoviță și ninsoare).

Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”în cursul zilei de 22 noiembrie va fi mai cald decât în mod obișnuit, cu maxime medii în jurul a 10 grade, dar între 23 și 25 noiembrie valorile termice diurne vor scădea spre normalul perioadei, adică în medie spre 5…6 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat astfel încât în intervalul 27-29 noiembrie, temperaturile maxime vor tinde spre medii de 10…11 grade. Din 30 noiembrie, valorile diurne vor fi în scădere și vor caracteriza un regim termic apropiat de normal, cu maxime ce vor oscila în medie între 4 și 6 grade. Media temperaturilor minime se va situa sub limita de îngheț, valori în general medii de -3…-1 grad, exceptând nopțile din perioada 27-29 noiembrie și noaptea de 23 noiembrie, când valorile nocturne se vor situa la medii de 1…2 grade. Va ploua slab cantitativ, local în cursul nopții de 22 spre 23 noiembrie și la începutul zilei de 23 noiembrie, dar cu caracter temporar, începând din 26 noiembrie și până la sfârșitul perioadei de referință. Cu o probabilitate mai ridicată spre finalul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie vor fi posibile și precipitații mixte (lapoviță și ninsori)”.

Și la nivelul zonei montane ”vor fi alternanțe termice în perioada 22 noiembrie – 05 decembrie. În prima zi a săptămânii vremea va fi caldă cu o media a maximelor de 6…8 grade, apoi se va răci accentuat până la valori de numai 0…1 grad. Va urma o încălzire ușoară în perioada 26 – 28 noiembrie când se va atinge o medie a maximelor de 4…5 grade, iar pentru a doua parte a intervalului analizat sunt estimate maxime de 0…2 grade, chiar ușor negative în unele zile. Evoluția va fi asemănătoare și la temperaturile minime, care în intervalele reci (24 și 25 noiembrie și după 30 noiembrie) vor scădea la o medie de -6…-4 grade, iar în cele mai calde (22 și 23 noiembrie și perioada 27- 29 noiembrie) vor atinge valori apropiate de 0 grade. Temporar se vor semnala precipitații în noaptea de luni spre marți (22/23 noiembrie) și marți (23 noiembrie), dar și după 26 noiembrie. Probabilitate pentru cantități mai însemnate va fi mai ridicată în intervalul 27- 29 noiembrie și în zilele de 3 și 4 decembrie”.

2 notes
144 views
bookmark icon

One thought on “Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea la începutul lunii decembrie

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *