Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea la începutul lunii noiembrie

 -  -  11084


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (25 octombrie – 7 noiembrie), care arată că vremea se va menține rece până la finalul lunii octombrie, dar se va încălzi ușor în primele zile ale lunii noiembrie.

Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”vremea rece se va menține până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime în medie de 11…14 grade și de minime a căror medie se va situa ușor sub pragul de
îngheț. Apoi vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă în intervalul 1 – 4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 17…18 grade și a minimelor de 5…7 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 10…11 grade și minime de 2…3 grade, valori apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii noiembrie. În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 4-7 noiembrie”.

La munte, ”după 25-29 octombrie, în care temperaturile maxime vor fi, în medie, de 6…8 grade, vremea se va încălzi ușor, iar media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă montană va atinge 10…11 grade în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie. Ulterior se estimează o scădere treptată a valorilor termice diurne astfel încât pe 7 noiembrie media maximelor va ajunge la 4…5 grade. Media temperaturilor minime va fi ușor negativă, între -3 și -1 grad, în intervalul 25-28 octombrie și pe 7 noiembrie, iar în celelalte nopți ale celor două săptămâni va avea valori de 1…4 grade. În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se estimează zilnic precipitații mai ales ploi, local moderate cantitativ în intervalul 4-7 noiembrie”.

1 notes
209 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *