Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea la sfârșitul lunii iulie

 -  -  1006


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (19 iulie – 1 august), care arată că regimul termic rămâne oscilant în Transilvania, existând perioade în care temperaturile maxime vor scădea semnificativ, după care vor fi din nou în creștere. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în special la începutul primei săptămâni de prognoză şi după data de 28 iulie.

Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”în primele zile, temperaturile maxime vor scădea semnificativ, de la o medie de 31 de grade în prima zi, până la 24 de grade pe 21 iulie, în timp ce valorile nocturne se vor menține în jurul unei medii de 16…17 grade. Între 22 și 26 iulie, va avea loc un proces de încălzire treptată a vremii, fapt ce va determina creșterea temperaturilor maxime de la o zi la alta, până la o medie regională de 29…30 de grade, începând cu data de 26 iulie și până la sfârșitul celei de a doua săptămâni. Regimul termic nocturn va fi relativ constant între 22 și 27 iulie, când se va înregistra o medie de 13 grade a temperaturilor minime, dar și între 28 iulie și 01 august, când media, ușor mai ridicată, va fi de 14…15 grade. Vor fi averse însemnate cantitativ pe 20 și 21 iulie, apoi vremea se va ameliora și probabilitatea pentru ploi trecătoare va crește abia din 28 iulie”.

La munte, ”temperatura va fi în scădere treptată în primele zile ale intervalului, iar vremea va deveni răcoroasă în perioada 21 – 24 iulie, cu o medie a valorilor maxime de 16…17 grade, pornind de la 22 de grade în prima zi și minime de 8…10 grade. După acest interval se va reveni la un regim termic apropiat de normele climatologice, respectiv maxime, în general, de 20…22 de grade și minime în jur de 12 grade. În primele zile ale intervalului instabilitatea atmosferică se va generaliza în întreaga zonă montană, iar local aversele vor fi abundente. În restul intervalului, probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată spre finalul lunii”.

0 notes
131 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *