Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni; meteorologii anunță o răcire accentuată a vremii

 -  -  1038


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru intervalul 8 – 21 februarie, care arată că vremea fi caldă în prima săptămână a intervalului, dar va deveni deosebit de rece după data de 11 februarie, când temperaturile înregistrate pe timpul zilei vor avea valori negative. De asemenea, precipitațiile vor fi prezente pe tot parcursul următoarelor două săptămâni.

Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”valorile termice din primele zile ale intervalului de prognoză vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, respectiv cu medii ale temperaturilor maxime de 11…12 grade și ale celor minime de 1…4 grade. Apoi, vremea se va răci brusc și semnificativ, astfel încât, între 12 și 21 februarie, vremea va fi deosebit de rece, geroasă chiar în cursul nopților și al dimineților și se vor înregistra maxime diurne între -8 și 0 grade și minime nocturne între -15 și -10 grade, în medie regională, cu cele mai ridicate valori abia spre finalul celor două săptămâni. Ploi moderate cantitativ și pe arii mai extinse se vor semnala pe 8, 9 și 11 februarie, iar în restul intervalului de prognoză precipitațiile vor fi pe arii restrânse și, în general, slabe cantitativ”.

La munte, ”până în data de 11 februarie vremea va fi caldă cu maxime în medie cuprinse între 4 și 6 grade și minime medii de -2…0 grade. Apoi se va răci brusc și accentuat, astfel încât perioada 12 – 17 februarie va fi geroasă, cu o medie a valorilor diurne de -14…-12 grade și cu temperaturi medii nocturne ce se vor situa în general între -20 și -16 grade. Ulterior, în ultimele zile ale intervalului este posibilă o creștere ușoară și treptată a regimului termic, spre maxime medii de -8…-6 grade și minime de -14…-12 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni, dar în intervalul 8 – 11 februarie acestea vor fi mai frecvente și în general moderate cantitativ”.

0 notes
163 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *