Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni; vremea se va răci

 -  -  1012


Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (intervalul 4 – 17 ianuarie 2021), care arată că vremea va fi deosebit de caldă pentru prima săptămână din ianuarie, ulterior urmând să intre într-un proces de răcire.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”regimul termic va caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această dată la începutul intervalului de prognoză, când se vor înregistra temperaturi maxime de 7 – 8 grade Celsius şi minime de 2 – 4 grade, în medie. Apoi, vremea va intra într-un proces de răcire treptată, devenind apropiată de normal sub aspect termic, în intervalul 12 – 17 ianuarie, când media temperaturilor maxime se va situa între minus 2 şi 0 grade, iar a celor minime va fi de aproximativ minus 8 grade. Probabilitatea de precipitaţii se va menţine ridicată pe durata intervalului celor două săptămâni de prognoză, iar cantităţi mai importante de apă se vor consemna cu precădere în jurul datelor de 4 şi 10 ianuarie 2021”.

La munte, ”valorile termice diurne vor fi uşor pozitive în primele zile ale intervalului de prognoză şi se vor situa, în medie, în jurul a 3 grade Celsius. Apoi, vremea se va răci, iar între 8 şi 17 ianuarie media temperaturilor maxime va fi de minus 6 şi minus 4 grade. Regimul termic nocturn se va caracteriza prin valori medii exclusiv negative, situate între minus 2 grade Celsius la începutul intervalului şi minus 12 grade la sfârşit. Vor fi precipitaţii pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, dar în jurul datei de 4 ianuarie acestea se vor semnala pe arii extinse şi vor fi importante cantitativ”.

0 notes
137 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *