Prognoza meteorologică până pe 12 iulie: vreme călduroasă, dar şi fenomene de instabilitate atmosferică

 -  -  1014Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni, mai exact pentru intervalul 29 iunie – 12 iulie. Potrivit documentului, vremea va fi călduroasă în aproape toată ţara, dar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată aproape în fiecare zi.

În ceea ce privește prognoza pentru Transilvania, ANM precizează că ”va fi caldă, chiar călduroasă în prima zi, precum și în jurul datei de 2 iulie, când media maximelor termice va depăși 30 de grade. În restul intervalului aceasta se va situa în general între 25 și 29 de grade. Cele mai mari minime vor fi la începutul intervalului, precum și între 3 și 5 iulie, când media lor va atinge 15…17 grade. În celelalte zile vor avea variații între 12 și 15 grade”.

Meteorologii mai completează că probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată aproape în fiecare zi.

La munte, media maximelor termice va avea variații între 19 și 22 de grade până în data de 3 iulie, apoi va fi în general între 17 și 19 grade, iar a minimelor se va situa între 9 și 13 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată aproape în fiecare zi.

0 notes
139 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *