Prognoza meteorologică până pe 4 octombrie: Vremea se răceşte şi probabilitatea de precipitaţii creşte

 -  -  1030Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (intervalul 21 septembrie – 4 octombrie), care arată că vremea se răceşte după 25 septembrie şi probabilitatea de precipitaţii creşte.

Astfel, conform prognozei, în Transilvania, ”până în 25 septembrie, media regională a valorilor maxime va fi de 24…26 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. Ulterior se va răci, chiar accentuat în perioada 28 – 30 septembrie, când media temperaturilor maxime va fi de 17…18 grade. Pentru primele zile ale lunii octombrie sunt estimate maxime ușor mai ridicate, în medie de 20…21 de grade. Nopțile vor fi răcoroase la începutul intervalului, cu o medie regională a temperaturilor minime de 7…8 grade, dar cu valori mult mai scăzute în depresiuni, însă până spre finalul săptămânii se va ajunge la o medie de 12…14 grade. Pentru a doua jumătate a intervalului sunt prognozate medii ale temperaturilor minime de 6…8 grade”.

În intervalul 25 – 28 septembrie vor fi ploi pe arii extinse, iar probabilitatea pentru cantități de apă mai însemnate va fi ridicată.

La munte, ”în perioada 21-26 septembrie valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, cu maxime la nivelul zonei între 16 și 18 grade și minime tot mai ridicate, ce se vor apropia de 10 grade. Vremea se va răci după acest interval, iar pentru finalul lunii sunt prognozate maxime, în medie de 10 grade și minime de 2…4 grade. În primele zile ale lunii octombrie se întrevede un proces de încălzire, ce va însemna o creștere a valorilor maxime spre 14 grade și minime în medie de 4…6 grade. După 23 septembrie se vor semnala ploi, pe arii mai extinse în perioada 26 – 29 septembrie când și cantitățile de apă vor fi local însemnate cantitativ”.

0 notes
155 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net