Prognoza meteorologică pentru următoarele două săptămâni. Ce ne așteaptă

 -  -  1417


Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni, mai exact pentru intervalul 22 iunie – 5 iulie. Potrivit documentului, vremea se va încălzi ușor, dar probabilitatea de apariţie a instabilităţii atmosferice rămâne ridicată și în perioada următoare.

Astfel, în ceea ce privește prognoza pentru Transilvania, ANM precizează: ”vremea se va încălzi ușor și treptat de la medii ale temperaturii maxime de 23..24 de grade în primele zile ale intervalului de prognoză spre 28 de grade în zilele de 29 și 30 iunie. Ulterior zilei de 30 iunie temperaturile maxime vor scădea, până spre valorii medii în jurul a 24 de grade, valori ce ce se vor înregistra în intervalul 02 – 05 iulie. În ceea ce privește regimul nocturn, variațiile temperaturilor vor fi nesemnificative, astfel că pe parcursul intervalului de prognoză la scara regională se vor înregistra valori de 12…14 grade”.

Meteorologii mai completează că probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în primele zile
ale intervalului (22 și 23 iunie), apoi va crește din nou începând cu data de 25 iunie.

La munte, pe tot parcursul celor două săptâmâni de prognoză, variaţiile temperaturilor maxime de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că se vor înregistra în medie temperaturi cuprinse între 16 şi 18 grade. În ceea ce priveşte regimul nocturn, în prima săptămână de prognoză, media temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de 9 grade. Ulterior, minimele vor creşte uşor. Astfel, în intervalul 29 iunie – 2 iulie se vor înregistra 10 – 11 grade, în medie, dar apoi temperaturile vor scădea din nou spre medii în jurul a 8 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 3 – 5 iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată. 

0 notes
542 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *