Proiect al consilierilor PSD, pe agenda ședinței Consiliului Local Bistrița. Ce propun

 -  -  948


Consilierii PSD din Consiliul Local al municipiului Bistrița au inițiat un proiect de hotărâre prin care propun schimbarea destinației unor imobile aflate în proprietatea administrației locale.

Mai exact, consilierii solicită ca fostele puncte termice din municipiul Bistrița să fie transformate în parcări etajate.

Inițiativa aparține consilierilor Alexandru Bria, Cristian Niculae și Augusta Săsărman, care motivează necesitatea unei investiții de acest fel prin faptul că numărul de autoturisme a crescut în ultimii 4 ani, lucru care a făcut ca zonele dintre blocuri să devină extrem de aglomerate.

Prin proiectul inițiat, consilierii PSD solicită desființarea punctelor termice de pe străzile Gării, Sucevei, Rodnei, Dumbravei, Axente Sever, Cireșului, Pandurilor, Aleea Spătarului. În locul acestora se propune amenajarea unor parcări.

De asemenea, cei trei consilieri PPSD solicită Consiliului Local Bistrița să cuprindă aceste obiective pe lista investițiilor din anului 2021, precum și bugetarea cheltuielilor necesare realizării acestor obiective.

”Considerăm că se impune ca, în cel mai scurt timp, aceste puncte termice insalubre, să fie demolate, suprafețele din jurul lor igienizate, pietruite și cilindrate pentru a putea fi folosite de riverani ca parcări provizorii. Cu privire la oportunitate, apreciem că locaţiile prevăzute pentru realizarea parcărilor vor asigura necesarul de locuri de parcare, vor contribui la fluidizarea traficului auto și pietonal în acele zone, prin deschiderea şi descongestionarea căilor de acces”, mai completează consilierii locali.

0 notes
73 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *