Proiect de LEGE: elevii maghiari să NU mai susțină BAC-ul la limba română! Cică ar fi discriminați că dau 2 examene: la română și la maghiară!

 -  -  12422


“Pe lângă Andronescu care abrambureste non stop sistemul de învățământ, de la declarații, propuneri, până la proiecte de lege, urmează acum și niște propuneri controversate din partea unor parlamentari reprezentând Partidul Civic Maghiar/UDMR” susține deputatul Cristina Iurișniți (USR).

“PCM va depune săptămâna viitoare în Parlament, prin intermediul celor doi deputați pe care îi avem și care au fost aleși pe listele UDMR, o inițiativă legislativă de modificare a Legii Educației care prevede eliminarea examenului de limbă română pentru elevii maghiari. Este vorba despre examenul de Evaluare Națională de la sfârșitul claselor a VI-a și a VIII-a și la Bacalaureat. Motivul acestei inițiative legislative este că elevii maghiarii sunt discriminați în comparație cu elevii români, având de susținut două examene în plus, limba română scris și oral”, a spus Mezei.

Potrivit liderului PCM , inițiativa nu înseamnă că elevii maghiari nu trebuie să cunoască limba română.

“Ei ar trebui să susțină un examen de limba română în timpul liceului, în cei patru ani, când vor ei, iar în baza acestuia să se poată prezenta, ulterior, pentru susținerea Bacalaureatului”, a explicat Mezei .

Proiectul de modificare a Legii Educației, susținut de Partidul Civic Maghiar și UDMR va fi depus în Parlamentul României și va parcurge toate etapele legislative, înainte de a fi supus la vot…

1 notes
1547 views
bookmark icon

One thought on “Proiect de LEGE: elevii maghiari să NU mai susțină BAC-ul la limba română! Cică ar fi discriminați că dau 2 examene: la română și la maghiară!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *