Dezbatere publică pe un proiect FANTASTIC, fără SURSE de finanțare: parcarea subterană din Eminescu!

În sala de Consiliu a Primăriei Bistrița va vea loc ASTĂZI o dezbatere publică pe tema parcării subterane din Parcul Mihai Eminescu!

Primăria Bistrița a propus realizarea unor studii cu parcare subterană cu două niveluri (500 de locuri), dar ulterior a revenit și a comandat documentații pentru un singur nivel de parcare subterană – aproximativ 250 de locuri de parcare. Până acum, s-au cheltuit aproximativ 150.000 de lei NUMAI pentru aceste documentații.

Piata-ME

me2

 

 

 

 

 

 

Suprafața studiată de arhitecții companiei Luca Way are 2.653 de mp parcare și 6.621 spații verzi.

 

Ovidiu Crețu a RECUNOSCUT că NU are finanțare europeană pentru acest proiect, dar a declarat că se caută soluții pentru a găsi fonduri în acest sens!

Fără sursă de finanțare, administrația locală propune deocamdată o PROIECȚIE a unei parcări subterane în Parcul Eminescu, având o suprafață interioară de 7.700 mp, pe un singur nivel, cu o capacitate de 243 de locuri de parcare (208 pentru autoturisme, 8 pentru microbuze, 27 pentru motociclete) și cu acces auto din str. Mihai Eminescu (în apropierea intersecțiilor cu Bd. Gării și Bd. Republicii).

 

 

 

 

EMISIUNE pe tema parcării din Parcul Mihai Eminescu: 

 

Ecologiștii reprezentați de Marius Bălan se opun acestui demers care ar distruge Parcul Eminescu, în opinia lor. Bălan este vehement și susține că parcarea subterană NU este un proiect fezabil și a adunat semnături împotriva parcării subterane.

 

 

 

 

 

 

 

Poziția oficială a Agenției de Protecție a Mediului

Realizarea studiului de evaluare a impactului asupra mediului este necesar pentru identificarea celor mai bune soluții și pentru stabilirea tuturor măsurilor necesare pentru minimizarea impactului asupra mediului și a disconfortului creat populației” Proiectul propus nu intră sub incidenţa art. 28 din O.U.G. nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările şi completările ulterioare. 

Pentru proiectul „Parcare subterană în Piaţa Mihai Eminescu”, este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului. Conform procedurilor, după dezbaterea publică de astăzi, într-o ședință ordinară ulterioară se va supune la vot întocmirea documentațiilor tehnice, în care se va ține cont de sugestiile din avizul de mediu și de propunerile cetățenilor.

Fără soluții financiare, parcarea subterană este un proiecte FANTASTIC ce se află pe agenda publică încă din primul mandat a lui Ovidiu Crețu. 

Dezbaterea publică va avea loc astăzi începând cu ora 16.00, în Sala Mare de şedinţe din Piaţa Centrală nr. 6. Documentaţia a fost afișată la sediul Primăriei municipiului Bistriţa, din Piaţa Centrală nr. 6, precum şi la sediul agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, str. Parcului, nr. 20.

 

 
Caricatură

Ziar de Bistrita