Proiectele candidatului Stelian Dolha pentru dezvoltarea economică a județului Bistrița-Năsăud

Candidatul Alianței PNL-USR-PLUS la funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a prezentat intențiile sale pentru dezvoltarea economică a județului. (PE)

Astfel, Stelian Dolha completează că sunt câteva proiecte pe care le propune:

  • Realizarea de strategii pentru dezvoltarea economică și competitivă a județului, împreună cu un consiliu consultativ format pe lângă  Consiliul Județean, din care să facă parte profesori universitari, reprezentanți ai mediului de afaceri local, experți din diferite domenii.
  • Înființarea unui Departament pentru relații economice INTERNAȚIONALE și crearea unei platforme pentru atragerea de investitori către Bistrița, Beclean, Năsăud, Sângeorz Băi, dar și comune cu potențial, parte dintr-o campanie țintită pentru contactarea unor investitori mari și mijlocii.
  • Transformarea Parcului industrial Bistrița într-un parc viabil prin investiții directe, asigurarea de utilități, spații cu facilități la chirie pentru micile afaceri din domeniul IT și alte domenii inovatoare Incubatoare de afaceri și acceleratoare de afaceri (etapa superioară), ambele finanțabile din 2021.
  • Parcuri industriale tematice în zone cu potențial si forță calificată de muncă (de exemplu, la Năsăud, potențialul industriei textile cu existența forței de muncă calificate în zonă a atras și atrage mari investitori  de pe piața mondială. Anul trecut, cel mai mare producător mondial de saltele a deschis o fabrică de huse cu 180 de angajați, urmând să asigure în curând alte 100 de locuri de muncă).
  • Alți investitori de talie mondială pot fi atrași în județul nostru, dacă le vom crea condiții, acces la utilități, la un alt nivel, în parteneriat cu școli profesionale /duale pentru calificare și specializare personal.
  • Parteneriate pentru înființarea de școli duale/profesionale în condițiile finanțării prin intermediul proiectelor Guvernului României care vor fi derulate prin Programul național de Redresare și Reziliență.
  • Păstrarea forței de muncă înalt calificate prin programe țintite, finanțabile.