Proiectul de lege privind prelungirea mandatelor aleșilor locali, la Senat

 -  -  923Senatul se va reuni astăzi, de la ora 10:00, în şedinţă de plen, pentru a dezbate proiectul privind prelungirea mandatelor aleşilor locali până la data de 1 noiembrie 2020.

Proiectul de lege a fost inițiat de parlamentarii Marcel Ciolacu şi Alfred Simonis (PSD), Florin Roman (PNL) şi Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE).

Cei patru arată că, în contextul epidemiologic actual, alegerile pentru autoritățile administrației publice locale nu pot fi organizate în termenul prevăzut de legislația în vigoare, deoarece operațiunile preelectorale și electorale nu pot fi realizate fără riscuri majore la adresa sănătății publice și fără încălcarea măsurilor dispuse de autoritățile medicale.

Astfel, în aceste condiții, proiectul prevede că ”mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului Bucureşti, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi consiliilor judeţene se prelungesc până la data de 1 noiembrie 2020”.

Mandatele aleșilor locali expiră pe 21 iunie.

De asemenea, în document se mai precizează că data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte prin lege organică, cu cel puțin 60 de zile înaintea votării.

0 notes
48 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *